Symposium Hondenbeleid 2011

Extra informatie

» Landelijk Onderzoek

Hondenbeleid in Nederlandse gemeenten.

» Sponsoren

Een overzicht van de sponsoren.Update Nationaal Symposium Hondenbeleid


Wat vinden hondenbezitters van het gemeentelijke hondenbeleid?
Tijdens het vorige symposium waren er meerdere bezoekers (gemeenten) die aangaven het – vreemd – te vinden dat er geen hondenbezitters aanwezig waren op het symposium. Er werd over de hondenbezitters gesproken en niet met….. De organisatie heeft hierover nagedacht en kwam tot de conclusie dat de mening van de hondenbezitters over het gemeentelijk hondenbeleid – ook – meegenomen diende te worden in een volgende editie. En middels online onderzoek hebben honderden hondenbezitters uit geheel Nederland meegedaan aan een drietal enquêtes. Terwijl er nog dagelijks enquêtes binnestromen is het algemene beeld onder hondenbezitters niet al te positief. Hondenbezitters hebben toch wel veel moeite met het beleid. Ook het fenomeen hondenbelasting wordt dikwijls genoemd en niet in positieve zin. Op het symposium worden de resultaten bekend gemaakt.

Waarom worden we zo blij van honden?
De inleiding van het programma wordt verzorgt door drie dames. Alle drie grote hondenliefhebsters! Aan Annemarie Bruning (bekend van HondenTV) de taak om het programma aan elkaar te praten. Sacha Gaus (van de Martin Gaus Academie) verteld waarom “wij” zo blij worden van honden en wat de moderne hond nodig heeft. Nicole Kinsbergen verteld over haar DoggyDating- app. Een app welke door 40.000 hondenbezitters is gedownload en door steeds meer hondenbezitters wordt gebruikt om wandelafspraken te maken. Meer over de inleiders en sprekers van het symposium, klik hier.

Meer informatie over het dagprogramma
Klik hier voor meer informatie over het dagprogramma.

Organisaties / bedrijven op het symposium
Op het symposium is ook ruimte voor organisaties die met honden – in de ruimste zin van het woord - te maken hebben. Zo zijn er een aantal bedrijven aanwezig die oplossingen bieden op het gebied van voorzieningen. Bedrijven die al jaren ervaring hebben opgedaan met gemeenten, wijken, buurten, hondenbezitters, hondenpoep, hondenlosloopgebieden regelgeving etc. Zij laten een aantal oplossingen zien hoe het (ook) kan. Er is ook een fotograaf aanwezig te tientallen foto’s heeft gemaakt met betrekking tot het thema “hondenbeleid”. De foto’s komen terug op het symposium. Verder is er uitvinder aanwezig die zijn – nog in ontwikkeling zijnde – hondenpoep opruimmiddel aan de bezoekers presenteert. Voor het eerst dat hiermee naar buiten wordt getreden.

Inschrijven
Inmiddels hebben meer dan 35 aanmeldingen plaatsgevonden voor het congres. Hier kunt u / uw organisatie zich alvast aanmelden voor dit unieke evenement. Volgende week in de derde (en laatste) nieuwsbrief volgt meer informatie over het symposium

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de organisatie.

Aanmelden


NieuwsberichtenSchrijf je nu online in!


  • Inschrijven, snel en gemakkelijk online!
  • Voor ambtenaren en beleidsmedewerkers
  • Vertegenwoordigers van een wijk, dorp of stad
  • Alle aspecten van hondenbeleid belichten
  • Van elkaar leren!
  • Meld je alvast aan bij de Linkedin groep
  • Meedenken over een ideaal hondenbeleid!


Kom in contact met de organisatie


Voor meer informatie over dit symposium kunt u contact opnemen met Joost Lobstein of Mark de Haas via: info@symposiumhondenbeleid.nl. U kunt natuurlijk ook bellen naar 050 318 25 80.