Symposium Hondenbeleid 2011

Extra informatie

» Landelijk Onderzoek

Hondenbeleid in Nederlandse gemeenten.

» Sponsoren

Een overzicht van de sponsoren.Persbericht: Hondenpoepspecialisten slaan handen ineen!


Met samen bijna 55 jaar praktijkervaring met hondenbeleid / aanpak overlast hondenpoep in Nederland zijn Jaap de Vries, Mark de Haas en Bas Dekker “de hondenpoepspecialisten van Nederland!” In hun werk zien ze dat veel gemeenten problemen hebben met het opzetten van een deugdelijk hondenbeleid. Graag stellen de heren hun kennis en kunde beschikbaar voor een positief hondenbeleid waarbij hondenpoep opruimen de standaard is. En het is natuurlijk ook geen makkelijke taak! Hondenbezitters willen simpelweg plezier met hun viervoeters, niet-hondenbezitters willen geen overlast en gemeenten willen zo weinig mogelijk klachten! Wij, de bovengenoemde specialisten, kunnen een effectievere aanpak van het probleem garanderen. De bundeling van onze ervaringen is voor gemeenten een mogelijkheid om tot een beter hondenbeleid te komen. Zonder dat ambtenaren zich eerst die hele problematiek eigen hoeven te maken. In een aantal inspirerende bijeenkomsten hebben wij onze gedachten over een hondvriendelijk Nederland -uitgewerkt. Hieruit is het Hondvriendelijk.NL concept ontstaan”. Op het Nationaal Symposium Hondenbeleid van 20 april wordt het concept toegelicht.

Toelichting Hondvriendelijk.NL Aandachtspunten zijn o.a.: gemeenten meer mogelijkheden geven dan alleen APV’s en BOA’s. Inleven in de hondenbezitter en het integreren van de wensen van de hondenbezitters. Toepassen van hulpmiddelen als sociale media en de laatste ontwikkelingen op het gebied van opruimmiddelen. Hondenbezitters te motiveren “verantwoord” met hun hond om te gaan. Over motiveren gesproken; in samenwerking met binnenstads-architect Piet Timans is er een concept hondenspeelweide ontwikkeld. Een unieke plek voor hond én baas! Met Hondvriendelijk.NL willen de drie hondenpoepspecialisten een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van Nederlands grootste ergernis. Dit platvorm is voornamelijk opgestart om de hondenbezitters een stem te geven én gemeenten handvaten voor een breed gedragen beleid. Kortom de betrokken partijen dichter bij elkaar brengen! Op naar een Hondvriendelijk Nederland! Meer hierover op het symposium.

Uitgebreid artikel
Ze waren elkaar wel eens tegengekomen op een beurs. Bas Dekker, Jaap de Vries en Mark de Haas, alle drie werkzaam in de honden(poep) business. Vanuit hun professie zitten de heren zeer regelmatig om tafel met gemeenten, met vertegenwoordigers van wijken & dorpen en de laatste tijd ook steeds vaker met hondenbezitters. En ja….. wat er ook veranderde in de wereld. …de overlast van hondenpoep bleef. Waarom wordt er op dit specifieke gebied zo moeizaam vooruitgang geboekt? Waarom na al die jaren nog zoveel overlast van hondenpoep? En was het alleen maar de hondenpoep. Ook het aantal bijtincidenten is de laatste tijd helaas toegenomen. Geen goede ontwikkelingen. Er waren veel raakvlakken, veel herkenbare en vergelijkbare situaties. Gemeenten die vaak dezelfde en helaas vaak – ongelukkige - keuzes maken. Nu zes maanden verder, treden Jaap de Vries (Jaap de Vries Produkties),Bas Dekker (Dekker BV) en Mark de Haas (Hondenpoep.NL) voor het eerst naar buiten met hun concept! Met Hondvriendelijk.NL wordt een hondvriendelijk Nederland nagestreefd. Een Nederland, waar de ruimte is voor honden en hun bezitters. Een plek waar de hondenbezitters worden gehoord door de gemeente waarin zij wonen. Waar ze mee mogen denken hoe het hondenbeleid ontwikkeld kan worden. Maar ook waar hondenbezitters leren “verantwoord” om te gaan met hun hond(en). Denk eerst zeer goed na voordat er besloten wordt om een hond aan te schaffen. Daar begint het allemaal mee. En als er besloten wordt een hond aan te schaffen, draag er goed zorg voor! Geef het juiste voedsel, geef ze de beweging die ze verdienen en hou je aan de regels die de gemeente voorschrijft. Met Hondvriendelijk.NL willen de drie hondenpoepspecialisten in eerste instantie een belangrijke bijdrage leveren aan een stukje bewustwording in Nederland. De site en social media biedt veel informatie voor de doelgroepen maar is in feite ook een lobby voor de vele hondenbezitters die “strijden” voor een beter hondenbeleid. We proberen de partijen dichter bij elkaar te brengen. Er staan er op de site hondvriendelijke concepten zoals een omheind hondenspeelweide. Er liggen nog zoveel kansen om Nederland een stuk hondvriendelijker te maken! Het begint allemaal met een stukje bewustwording. Bewustwording bij de gemeente: het kan allemaal wel wat positiever! Zorg voor draagvlak! Maar ook een stukje bewustwording van de hondenbezitters. Denk bijvoorbeeld goed na waar je de hond loslaat en ruim de hondenpoep op! Een klein deel van de – niet opruimende - hondenbezitters bepaalt het beeld voor alle hondenbezitters! Erg jammer. Want er zijn miljoenen hondenliefhebbers in Nederland die allemaal veel plezier willen beleven met hun trouwe viervoeters!
Meer weten over het concept?

Check www.hondvriendelijk.nl Meer weten over het Nationaal Symposium Hondenbeleid? Check www.symposiumhondenbeleid.nl

Meer weten over de initiatiefnemers? Zie hieronder.

Wie zijn wij?

Bas Dekker:
Uitvinder en producent van de -I love my Dog - papieren hondenpoepzakjes en producent van de hondenhalte (hondenpoepvoorziening). Al bijna 30 jaar internationaal actief in de honden (poep) business.
www.hondenpoepzakje.nl
06 54 26 26 62


Jaap de Vries
Uitvinder en producent van de hondenbeleidspaaltjes, informatieborden en hondenspeelvoorzieningen. Jaap heeft ruim 20 jaar ervaring in deze business.
www.jaapdevriesprodukties.nl
06 22 39 78 87

Mark de Haas
Leverancier van de Gepp Hondentoilet (aangesloten op het riool) en biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes. Bedenker van het concept Hondenpoep.NL en mede organisator van het Nationaal Symposium Hondenbeleid. Mark heeft ruim tien jaar ervaring in deze sector.
www.hondenpoep.nl
06 29 73 62 22

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de organisatie.

Aanmelden


NieuwsberichtenSchrijf je nu online in!


  • Inschrijven, snel en gemakkelijk online!
  • Voor ambtenaren en beleidsmedewerkers
  • Vertegenwoordigers van een wijk, dorp of stad
  • Alle aspecten van hondenbeleid belichten
  • Van elkaar leren!
  • Meld je alvast aan bij de Linkedin groep
  • Meedenken over een ideaal hondenbeleid!


Kom in contact met de organisatie


Voor meer informatie over dit symposium kunt u contact opnemen met Joost Lobstein of Mark de Haas via: info@symposiumhondenbeleid.nl. U kunt natuurlijk ook bellen naar 050 318 25 80.